woensdag 23 december 2009

Project kat in sneeuw.

















Er was flink wat sneeuw gevallen in de Haarlemmermeer en de tuin was bedekt door een dikke laag. Onze katten hebben een groot deel van hun leven op een flat gewoond en zijn zodanig niet bekend met het fenomeen sneeuw. Dit was dus een uitgelezen kans voor een eerste kennismaking.
























Elrond en Pieper trekken niet zoveel met elkaar op (Elrond zit meestal beneden en Pieper boven), maar als er iets nieuws te ontdekken valt zijn ze vaak toch samen. Pieper is meestal de meest dappere van het tweetal.



















Zo ook ditmaal: als eerste waagde Pieper zich in de sneeuw. Eerst leek het leuk, maar toen zakte ze tot haar buik in de sneeuw en was de lol er snel af. Ze rende zo snel terug dat we geen tijd hadden om een foto te maken.



















Wel het bewijs dat ze echt buiten geweest is: pootafdrukken in de maagdelijke sneeuw.



















Een hele tijd later (nadat de deur weer dicht geweest was, want het werd koud), wilde Elrond ook wel eens kijken. Hij heeft ongeveer 5 minuten voor de open deur staan twijfelen voordat hij naar buiten ging.
























Maar toen ging hij ook best ver buiten. Hij maakte een enorme sprong de tuin in. Toen zakte hij de sneeuw in...en even later smolt er vermoedelijk wat sneeuw en kwam dat op zijn pootjes...in elk geval schrok hij plotseling heel erg en sprong een meter recht de lucht in (helaas geen foto). Daarna was hij met de snelheid van het licht weer binnen en zag je hem denken "Waarom hebben ze het buiten ineens zo vervelend gemaakt?". Hij heeft een tijdje boos in een hoekje gezeten...



















Gelukkig is Elrond niet zo heel slim en is zijn geheugen beperkt. Een uurtje later lag hij alweer gezellig naast me op de bank en was alles koek en ei.

Ingezonden door Annemieke

6 opmerkingen:

Annemieke zei

En natuurlijk ook de beste wensen voor alle lezers van het katblad!
(dat was ik nog vergeten...)

de fotograaf zei

Elrond lijkt toch wel heel erg op Iwan. Die zijn we trouwens niet tegen gekomen in de sneeuw. Jammer heh?

mevrouw Katblad zei

Leuke foto's hoor, mevrouw Annemieke! Dank u wel!

Katja zei

Die foto van beide katten binnen bij de deur vind ik erg leuk ! Ook een leuk verhaal trouwens !
Ik moet eerlijk belennen dat ik mijn katten zelfs zomaar buiten in de sneeuw heb gezet om te kijken hoe ze het vonden...Faffie was dus ook 'met de snelheid van het licht' weer binnen. Snuitje ging heel geinteresseerd rondsnuffelen.

ladybelle zei

Mooie serie foto's van de 2 in de sneeuw!

Annemieke zei

Als die van ons niet spontaan naar buiten waren gegaan, waren we ook overgegaan op Katja's methode!
Ik zal nog eens proberen een foto te maken van een andere broer van Iwan (Tijgetje) - die lijkt nog meer op Iwan (Elrond is ~ 5 kg en dus een stuk ieler, Tijgetje is bijna 11 kg! - en volgens de dierenarts niet te dik - hij is gewoon heeeel erg groot)