vrijdag 4 december 2009

Nog geen kattenmoord op Texel!

Omdat wij wilden weten hoe het op Texel (met de plannen van Staatsbosbeheer etc.) gesteld is, vroegen wij Linda Bakker (zie vorige berichten over de kattenmoord op Texel) naar het laatste nieuws. Onderstaand bericht kregen wij terug in onze mailbox.



Bericht van Linda.



Toevallig werd ik net vanochtend gebeld door het Dierenasiel; de afspraak met het dierenasiel is gemaakt dat alle gevangen katten nu daar heen gaan.
De katten die nog jong en gezond zijn en wat oudere die nog "goed" zijn, gaan naar een opvang aan de overkant (waar weet ik nog niet precies, er schijnt nu bij Heerhugowaard iets te zijn voor niet plaatsbare katten).
De Gemeente gaat de kosten betalen, samen met de Dierenbescherming.
Oude en zieke katten worden bij de dierenarts gebracht om in te slapen, helaas.
Dus SBB/NP gaan nu vangkooien zetten om katten te vangen uit hun gebied en naar het asiel brengen. Helaas is dit alles een doekje voor het bloeden; als je oudere, dominante katten uit hun gebied vangt, blijven er nieuwe komen.
Maar dat begrijpen ze niet bij de Gemeente, SBB en NP.
Maar voorlopig moet het dan maar zo, het is teminste iets.

.................................



Ik heb het nog even gecheckt, maar de katten die nog herplaatst zouden kunnen worden, gaan naar diverse asiels over Nederland verspreid, de niet herplaatsbare (die dus te wild zijn) gaan naar een gebied in de buurt van IJmuiden. Daar worden ze losgelaten nadat ze geholpen zijn.
De overeenkomst van SBB/NP met de Dierenbescherming is nog niet officieel, de Dierenbescherming wil een schriftelijke overeenkomst waar de SBB/NP en Gemeente Texel zich aan hebben te houden...



Groeten,

Linda Bakker.



Wel, wij zijn in ieder geval blij dat er nog niet "gemoord" wordt, en blijven uiteraard heel hard duimen voor de Texelse haarfabrieken! Dank je wel Linda, voor dit laatste nieuws!

Geen opmerkingen: